scheiden echtscheiden advocaat
advocatenkantoor groningen advocaat


Heeg & Holthinrichs advocaten Groningen

Heeg & Holthinrichs advocaten te Groningen verleent sinds 1946 juridische bijstand aan ondernemingen en particulieren. Onder onze rechtsgebieden vallen o.a. Echtscheiding, Alimentatie, Ontslag, Arbeidsrecht, Huurrecht en Bouwrecht.

De advocaten die op het kantoor werkzaam zijn, zijn al jarenlang werkzaam als advocaat en hebben zodoende veel ervaring opgedaan. U wordt dus nooit bijgestaan door een advocaat die nog maar net begonnen is. Een goede dienstverlening staat bij ons voorop!

Wij streven er naar om onze opdrachtgevers een optimale dienstverlening te bieden. Een persoonlijke relatie en het opbouwen van een vertrouwensband met onze cliënten staan hierbij voorop. Wij procederen als het moet, maar schikken als het kan. Bij de keuze procederen of niet trachten wij niet alleen de juridische en feitelijke kant van de kwestie in te schatten, maar houden wij ook rekening met de kosten van procederen.

Mediation

Een trend van de afgelopen jaren is conflictoplossing via mediation. Ook bij een scheiding (huwelijk, arbeidsrelatie of anderszins) is het mogelijk dat niet elke partij een eigen advocaat heeft, maar dat er onder begeleiding van één advocaat mediator gezamenlijke afspraken worden gemaakt (bij een echtscheiding over bijvoorbeeld alimentatie en omgang en bij een ontslag over bijvoorbeeld de ontbindingsvergoeding). Op deze manier wordt naast de feitelijke en juridische kant van de scheiding ook gekeken naar de emotionele kant. Een bijkomend voordeel van mediation is dat over het algemeen de kosten lager zijn. Er is immers maar één advocaat betrokken bij het proces in plaats van dat elke partij een eigen advocaat in de arm neemt. Op ons kantoor is een advocaat aanwezig die zowel MfN registermediator is alsook lid is van de verenigingFAS.