mediation groningen goede mediator echtcheiding echtscheiden

Echtscheidingsmediation in Groningen

Een echtscheiding is in het algemeen erg ingrijpend. De één wil de ander niet altijd loslaten of begrijpt niet waarom de ander wil scheiden. Bij een gewone scheiding gaan zowel de man als de vrouw meestal naar een eigen advocaat. Bij een scheidingsmediation gaan partijen samen naar een scheidingsmediator.

De mediator begeleidt en helpt de mensen met hun scheiding. In een mediationtraject praten partijen met elkaar onder de begeleiding van de advocaat/mediator en proberen zij tot een oplossing en gezamenlijke afspraken te komen. Het is in alle gevallen immers van belang dat de gevolgen van het verbreken van het huwelijk goed geregeld worden. Diverse aspecten komen aan de orde zoals de kinderen, alimentatie, verdeling van de huwelijksgemeenschap (verdeling van bezittingen en schulden), pensioenrechten etc..

Naast de feitelijke en juridische kant is in het mediationtraject ook ruimte voor de emotionele kant.

Mediation heeft als voordeel dat het langdurige gerechtelijke procedures kan voorkomen. Ook is een mediationtraject in het algemeen goedkoper dan het voeren van een procedure. Er is immers maar één advocaat betrokken bij het proces in plaats van dat elke partij een eigen advocaat in de arm dient te nemen.

Op ons kantoor te Groningen is een advocaat / echtscheidingsspecialist werkzaam die zowel MfN-registermediator (www.mediatorsfederatienederland.nl) is en tevens lid is van de specialisten verenigingFAS-advocaat (www.verenigingfas.nl). De verenigingFAS is de vereniging van advocaten die gespecialiseerd zijn in het personen- en familierecht en mediations.